La ediţiile anterioare  ale galei înscris la această categorie elevi care au obţinut rezultate remarcabile la concursuri şi competiţii internaţionale, dovedind încă o dată faptul că şcoala românească reuşeşte să surclaseze alte şcoli de renume din lume. Elevii noştri fiind înzestraţi nu numai cu talent, dar şi cu multă ambiţie şi seriozitate, fiind ajutaţi în pregătirea lor şcolară şi de dascăli foarte bine pregătiţi.

Din această categorie se vor selecta, probabil, viitorii lideri credibili şi autentici ai societăţii. Aceşti tineri ambasadori ai Clujului au înţeles că nu poţi să te impui, pe plan local şi internaţional, decât dacă înţelegi să fii autentic, să îţi construieşti propria ta viziune, cu valori şi credinţe rezultate din propriile tale acţiuni. Tinerii au dovedit că dacă reuşeşti să te exprimi autentic, poţi deveni un lider, ajutându-i pe ceilalţi să îşi construiască propriul lor drum spre atingerea ţelului.

Titlul de Ambasador pentru Cluj  se acordă celor care au înţeles că succesul este o recompensă personală a experienţelor, convingerilor şi pasiunilor tale, pe care îl obţii atunci când lupţi pentru o cauză sau lucrezi din greu pentru atingerea unui scop util întregii comunităţi.