Echipa de Majorete “MAGIC” Cadete – Şcoala “Liviu Rebreanu”

REZULTATELE ECHIPEI DE MAJORETE “MAGIC” CADETE OBŢINUTE ÎN ANUL ŞCOLAR 2010-2011

Locul III – la Campionatul Judeţean de Majorete – Cluj-Napoca, mai a.c.

Locul IV – Campionatul Naţional de Majorete – Reşiţa, iunie a.c.

Raport de activitate

1. În trei ani, timp în care s-a urmărit implicarea câtor mai mulţi elevi în această activitate.

Primele activităţi desfăşurate au constat în formarea unei echipe de majorete ce se încadra în categoria junioare (fete cu vârste cuprinse între 11-14 ani) şi pregătirea acestora pentru diferite spectacole din cadrul şcolii. Astfel, la început echipa a participat la zilele dedicate şcolii “Liviu Rebreanu”, cu ocazia Zilei de 1 iunie. Spectacolele au fost vizionate de părinţii elevelor, precum şi de diferite personalităţi ale comunităţii locale implicate în activităţile şcolii.

În urma aprecierilor primite, acest sport s-a dezvoltat şi mai mult în cadrul şcolii, după un an înfiinţându-se şi echipa de cadete (fete cu vârste cuprinse între 8-10 ani).

Numărul mare de eleve prezente la antrenamente, implicarea acestora şi dorinţa de a face cunoscută reprezentaţia lor şi înafara şcolii au fost elementele de bază care au contribuit la decizia de a participa la Campionatele Judeţene, respectiv Naţionale de Majorete.

2. Realizarea activităţilor propuse.

Această echipă a fost formată pentru a oferi elevelor şcolii posibilitatea de a-şi dezvolta abilităţi fizice precum formarea unei ţinute corporale corecte, creşterea rezistenţei la efort, dezvoltarea abilităţilor acrobatice, dar şi abilităţi psihice (construirea şi consolidarea încrederii în forţele proprii şi în valoarea personală) şi sociale (dezvoltarea capacităţilor de a lucra în echipă, posibilitatea de a-şi face noi prieteni, dezvoltarea capacităţii de interrelaţionare şi de încredere în ceilalţi).

Atât pentru spectacolele din cadrul şcolii, cât şi pentru participările la Campionatele Judeţene şi Naţionale de Majorete s-au realizat pregătiri intense pentru a avea un nivel ridicat de performanţă. De pregătirea echipei de majorete „Magic”, la ambele categorii (cadete şi junioare), se ocupă instructorii de majorete Albu Raluca şi Borşan Alina, foste membre ale echipei de senioare Madness UMF, campioană europeană în anii 2005 şi 2007. Experienţa instructorilor acumulată în cei şapte ani de activitate în cadrul acestui sport, precum şi potenţialul ridicat al elevelor, îmbunătăţeşte de la an la an calitatea reprezentaţiilor echipei la campionatele specifice acestei discipline.

3.  Rezultate obţinute şi rezultate aşteptate

Prima participare a echipei de majorete „Magic” la un Campionat Naţional a fost în anul 2008, la Cluj-Napoca. Echipa s-a clasat pe locul IV, calificându-se astfel la Campionatul European organizat în acelaşi oraş. Reprezentaţia fetelor a fost remarcabilă şi s-a realizat un prim pas spre recunoaşterea potenţialului acestei echipe atât în rândul susţinătorilor, cât şi între celelalte echipe concurente.

Campionatul Naţional de Majorete organizat la Târgovişte, în anul 2009, a adus prima medalie de bronz pentru reprezentanta Şcolii „Liviu Rebreanu” şi un onorabil loc III. Această clasare a permis participarea echipei de majorete la Campionatul European din acelaşi an, organizat în Franţa, localitatea Fouras.

Experienţa acumulată până în anul 2010 şi-a spus cuvântul la Campionatul Judeţean de Majorete, campionat la care echipa „Magic” a Şcolii „Liviu Rebreanu” a ocupat locul III la categoria Junioare. Echipa de cadete (7-10 ani) „Magic” a participat pentru prima oară la un astfel de campionat şi a reuşit performanţa de a se clasa pe locul al II-lea.

Echipa „Magic”, reprezentată la ambele categorii de vârstă, s-a afirmat la Campionatul Naţional de Majorete de la Alba-Iulia tot în anul 2010, când fetele s-au remarcat printr-o reprezentaţie deosebită, ceea ce le-a adus titlul de Vicecampioane Naţionale şi Medalia de argint.

Argintul naţional dobândit reflectă potenţialul ridicat pe care atât cadetele, cât şi junioarele, îl au şi l-au pus în valoare la Campionatul European care s-a desfăşurat în Bosnia Herţegovina, in perioada 16-19 septembrie 2010, unde ambele echipe s-au clasat pe locul V.

Propuneri pentru continuarea sau dezvoltarea proiectului

Datorită celor trei ani de experienţa şi a rezultatelor obţinute la competitiile cu nivel ridicat de performanţă specifice acestei ramure sportive se doreşte continuarea pregătirii elevelor şcolii în aceeaşi direcţie şi chiar se doreşte obţinerea unor rezultate şi mai semnificative pe viitor. Dorim ca aceste rezultate din cadrul campionatelor de majorete să contribuie atât la recunoaşterea renumelui Şcolii „Liviu Rebreanu” pe plan local şi naţional, cât şi la crearea unei imagini pozitive a României pe plan internaţional.

Continuitatea echipei de majorete „Magic” este asigurată de numărul mare de eleve din clasele I-IV, participante la categoria de vârstă cadete şi care doresc să evolueze şi să rămână peste ani şi la echipa de junioare.