CONSILIUL ELEVILOR, Şcoala „ELF”, profesori coordonatori: Carmen Costina şi Liscan Alexandrina Stela

 

 Grupul de elevi constituit în „CONSILIUL ELEVILOR” a întreprins mai multe activităţi, dintre care amintim:

1. „Activitatea „Târgul Verde” – în cadrul orelor de educaţie plastică, elevii şcolii au confecţionat zeci de obiecte ornamentale pentru Crăciun, care au fost prezentate într-o expoziţie cu vânzare în cadrul „Târgului Verde”.

  • În spiritul conceptului de „Verde Urban” propus de organizatori, toate obiectele realizate de copii au fost din materiale reciclabile (hârtie, carton, nasturi, fire, CDU-uri uzate, cutii de conserve etc.). Sumele încasate din vânzarea lucrărilor au fost utilizate pentru organizarea unui eveniment în parteneriat cu GLOC (Grupul de Lucru al Organizaţiilor Civice) în beneficiul copiilor care locuiesc în Pata-Rât, în condiţii insalubre. De asemenea, s-au organizat întâlniri între copiii Şcolii „ELF” şi copiii din Pata-Rât, unde copiii au desenat, au cântat şi au dansat.

  • Aceste activităţi au ca scop încurajarea creativităţii copiilor, dar şi a simţului civic: toţi copiii au dreptul la o viaţă mai bună, într-un mediu sănătos, iar a face ca acest deziderat să devină realitate stă în puterea fiecăruia dintre noi.

2. Activitatea de strângere de fonduri pentru copiii cu autism „Din iubire pentru iubire”. Această activitate a constat în strângerea de jucării în folosul copiilor cu autism prin proiectul „Cumpără şi tu jucăriile noastre”.

3. Activitatea „Stop traficului auto şi construcţiilor pe malul lacului Gheorgheni”. La această activitate au participat şapte elevi ai şcolii, începând din clasa a II-a şi până în clasa a VIII-a. Mesajul pe care au vrut să îl transmită elevii a fost acela că ei doresc să se bucure de acea zonă a oraşului fără maşini şi fără poluare. Ideea mesajului era că spaţiul pentru pietoni trebuie protejat, prin orice mijloace. Copiii din clasele primare au realizat desene pe asfalt, desene care au exprimat dorinţa lor de a se bucura de acel loc, fără maşini.