TEODORESCU MARIUS ALEXANDRU, elev la Licul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, pregătit de doamna profesoară Topan Claudia, a participat la diverse activităţi legate de domeniul teatrului, fiind şi autor de poezii şi piese de teatru. Este pasionat de limba şi literatura română, a creat un site literar şi a cochetat cu domeniul criticii teatrale.

Alexandru Teodorescu a demonstrat excelente abilităţi de comunicare şi coordonare a unor evenimente culturale cu răsunet naţional şi internaţional organizate în cadrul Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, unde acesta este elev.
A obţinut un premiu special la Olimpiada de Limba Română, faza judeţeană în anul şcolar 2013-2014, cât şi o menţiune la Olimpiada de Fizică, faza judeţeană, în acelaşi an şcolar.
A participat cu entuziam la reeditarea revistei şcolii „Automatic Condei”, după 20 de ani de pauză. Reuşita a fost una remarcabilă, revista obţinând, doi ani consecutiv, Locul I la Concuraul Naţional de reviste şcolare şi jurnalism, Alex fiind redactor-şef şi redactor literar.
Exerciţiul jurnalistic a dat naştere şi unei serii cromatice teatrale publicate pe site-ul Liternet, în urma vizionării a zeci de spectacole.
Autor de poezii, revista „Eco Team” de la Constanţa i-a oferit un premiu şi privilegiul de a-i publica creaţiile originale, pe teme eminesciene.
În anul 2013, câţiva actori ai Teatrului Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca au pus în scenă, într-un timp record, piesa „Nebunul”, al cărui autor a fost Alex Tomescu, astfel Alex a devenit primul elev clujean căruia i-a fost pusă în scenă o piesă de teatru. Revista „Tribuna” a publicat un articol lauditiv în acest sens.
A mai participat la Festivalul de Teatru Interdisciplinar „Audienţă Generală”, cu o altă piesă de teatru scrisă de el „Dorul de a fi”, unde Alex a dublat rolul de dramaturg şi cu cel de interpret al personajului principal, unde a obţinut Locul III pentru complexitatea subiectului prezentat.
A mai obţinut şi Locul IIl la Festivalul -Concurs în limba engleză intitulat „Speak-Out”.
Este elev al Şcolii Populare de Artă „Tudor Jarda”, la clasa prof. Petre Băcioiu. Spirit plurivalent, Alex Teodorescu şi-a exersat abilităţile de coordonator, devenind managerul festivalului de tineret „Improvision”. În cadrul festivalului, a susţinut un workshop de ceaţie writing „Fun is funny”.
Spirit novator, creativ, determinat, original, Alex Teodorecu depăşeşte tiparele elevului talentat, angajându-se cu trup şi suflet ideii de creaţie şi cultură. Talenet creator, jurnalist în formare, dramaturg, actor, critic teatral, coordonator de evenimente culturale, olimpic la limba română şi fizică, vizionar în tot ceea ce întreprinde, Alex este un model de urmat şi pentru alţi elevi.