1. ALINA MARIA CĂTUNĂ, elevă a Colegiul Tehnic „Ana Aslan”, profesori: Barbu Leonora şi Szenkovits Mariana

A obţinut mai multe premii la concursuri şi simpozioane pe teme de mediu şi ecologozare, fiind în acelaşi timp şi lider de echipă în desfăşurarea unor proiecte, după cum urmează.

 

  • Premiul I la Concursul Naţional „Lider europen”, faza judeţeană şi naţională, cu proiectul „Copacul din viaţa mea”;
  • Premiul al III-lea şi Medalie de Bronz la „Concursul Naţional de Proiecte de Mediu”, cu proiectul „Defrişările şi dezechilibrele ecologice”;
  • Premiul I la Concursul Naţional de Ecologie şi Protecţia Mediului, cu participare internaţională „Eco-reporteri în acţiune”, cu proiectul „Traficul, problemă majoră de mediu”;
  • Premiul I la sesiunea şrtiinţifică pentru studenţi şi elevi, cu lucrarea „Analize fizico-chimice şi biologice comparative pe probe de sol de colectare din arii împădurite şi arii defrişate din judeţul Cluj”;
  • Premiul sepecial obţinut la „International conference of young scientists” (ICZS), la sesiunea Ştiinţele mediului;
  • A participat şi la Proiectul Internaţional „Leonardo da Vinci”, care s-a desfăşurat între licee din Austria, Ungaria şi România;

  • A participat la proiectul „MaST Networking, calitate în dezvoltarea competenţelor cheie de matematică, ştiinţe şi tehnologii”, proiect POSDRU, cu lucrarea „Maşina de mărunţit PET-uri”, lucrare cu care s-a prezentat şi la Festivalul Ştiinţei.
  •  
  • 2. LICEUL TEOLOGIC ADVENTIST “MARANATHA”, un grup de 80 de elevi, coordonaţi de profesor Emanuel Ungureanu

     

    Elevii Liceului Teologic Adventist “Maranatha”, în număr de aproximativ 80, au fost şi sunt implicaţi în diferite acţiuni de protejare a mediului înconjurător şi de mediu.

    Astfel, putem aminti proiectul de curăţare a pădurii Făget (trei acţiuni pe an) şi a fostei baze sportive din Parcul Parâng, având şi un aport în reuşita proiectului „Locul deşeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare”, o campanie de mediu realizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca şi societatea RoRec.

    Elevii liceului s-au implicat şi în campanii naţionale de ecologizare, de genul „Let s go do it, România!” sau Ziua Pământului.

    Acelaşi grup de elevi ai liceului au obţinut şi în anii trecuţi câte un trofeu la „Gala 10 pentru Cluj”, tot pentru activiţăţi legate de mediu.

    Trebuie amintit şi proiectul „Noi refuzăm să uităm …”, la care au participat 37 de elevi ai liceului. Aceştia şi-au propus să refacă o parte din traseul tragic al destinului evreilor care şi-au găsit sfârşitul în lagărele ce concentrare naziste, de la Auschwitz-Birkenau. Unul din momentele cele mai importante a fost vizita la ghetoul Kazimierz, din Cracovia. Banii folosiţi pentru realizarea acestei excursii au fost primiţi drept premiu la „Gala 10 pentru Cluj” din 2011.