Baciu Teodor Marian – Colegiul Naţional “George Coşbuc”

“Africa lui Teo”

Povestea a început în momentul când, acum trei ani, Teodor s-a uitat împreună cu tatăl său la un film despre şi cu copiii din Africa. A fost atât de impresionat şi marcat de felul în care trăiesc acei copii, încât s-a gândit cum ar putea să îi ajute. Într-un final, i-a venit ideea: banii de puşculiţă, bani strânşi din alocaţia lunară, din “răsplata” fiecărui FB luat la şcoală, din banii primiţi după ce vindea hârtia ce putea fi reciclată sau orice bani primiţi din altă parte. Tatăl său a luat banii şi i-a dat unui prieten care lucra ca voluntar la Asociaţia “To Pro”, la centrul “God Cares”, din Namibia. Astfel, de atunci au trecut trei ani şi Teodor trimite, anual, bani în Africa, pentru ajutorarea copiilor săraci de acolo.

Până acum, suma trimisă este în jur de 1000 de euro. Probabil că Tudor va continua acest proiect şi în anii următori. El poate fi un bun exemplu şi pentru alţi copii de vârsta lui.

De asemenea, Tudor a obţinut rezultate foarte bune la învăţătură la sfârşit de an şcolar.

În paralel cu activitatea şcolară, a continuat şi acţiunile de voluntariat pe linie socială, fiind implicat în diverse acţiuni de strângere de fonduri pentru copiii nevoiaşi.