GRUPUL „ECO TEAM” al Şcolii „Transylvania College, profesor Diana Birtar

  Activităţi la nivel „Eco Team

 Programul „Eco Team” a constat, în prima etapă, în formarea echipelor de elevi şi profesori, cât şi la repartizarea de sarcinilor de lucru pe tot parcursul anului şcolar 2012-2013. Au fost cuprinşi copii din grupele pregătitoare ale Grădiniţei „Happy Kids”şi elevi ai şcolii.

„Eco Team” a înscris „Transylvania College” în proiectul de conştientizare şi responsabilizare socială privind colectarea şi reciclarea PET-urilor, sub egida „Şcolii pentru un viitor verde”, program educaţional naţional, ce vizează educarea şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului. În conformitate cu regulamentul concursului, şcoala a fost dotată cu un aparat de compactare a PET-urilor la cald şi se obliga, pe tot parcursul proiectului, să compacteze şi să trimită la un centru de colectare o medie lunară de minim cinci kg de recipiente PET compactate, până în luna decembrie 2012.

Proiectul „Eco Team” a reprezentat un conglomerat de activităţi şi iniţiative cu scopul de a dezvolta o atitudine eco, o sensibilitate faţă de problemele mediului înconjurător, în rândul elevilor şi partenerilor şcolii, părinţi şi reprezentanţii comunităţii locale. Acest proiect s-a desfăşurat sub deviza „Şcoli pentru un viitor verde”.