ELEVUL ANULUI
– Ediţia a VII-a –
2015

1. RUXANDRA ANCA COŢOP, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, pregăită de doamna prof. Coţop Carmen Viorica

I. Competiţii internaţionale
1. Concursul „Zerorobotics”, Olanda
Este un concurs organizat de NASA, în colaborare cu Centrul European de Tehnologie, Cercetare a Spaţiului al Agenţiei Spaţiale Europene. Concursul are ca scop programarea unor sateliţi, aflaţi pe Staţia Spaţială Internaţională, astfel încât programul scris să deplaseze sateliţii cât mai eficient pentru a facepoze unor puncte de interes care se găsesc pe suprafaţa unui meteorit şi a evita obstacolele din mediu.
II. Competiţii naţionale
1. World Robot Olympiad, Bucureşti
Un concurs dedicat ştiinţei şi tehnicii, iar tema competiţiei WRO 2015 a fost „Robot Explorers”. Vezi anexa
2. Competiţia Naţională de Rovere Exo-RO
Competiţia este organizată de Agenţia Spaţială Română (ROSA) în sinergie cu ESERO -România – Biroul European de Resurse pemtru Educaţie Spaţială.
Echipele participante la concurs au avut de construit un rover de dimensiuni mici. Scopul competiţiei este de a testa cunoştinţele teoretice şi practicedin domeniile STEM ale elevilor.

3. INFO EDUCAŢIA
Concursul Interdisciplinar Info Educaţie, organizat din 1993, este dedicat elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interes pentru crearea aplicaţiilor informatice, atât de la profilul informaticî cât şi de la alte profile. Concursul s-a desfăşurat în patru etape.

4. Concursul Grepit
Misiunea principală a GREPIT este aceea dea realiza comunităţi de practică, susţinute de întâlniri periodice pentru a sprijini tinerii pe parcursul lor de formareăn domeniul IT. Evenimentul urmăreşte încurajarea tinerilor (14-20 de ani), pasionaţi de IT, să creeze şi să dezvolte aplicaţii interesanteşi inovatoare.
5. Top Management V-NV – Firme de exerciţiu pentru accesul elevilor la poziţii de top mamagement, cercetare şi inovare în viaţa profesională.
Obiectivul proiectului este creşterea capacităţii elevilor cu tezultate şcolare foarte bunede a integra pe piaţa munciiîn poziţii manageriale de top sau de cercetare.
III. Voluntariat
A participat, în calitate de voluntariat, la organizarea şi realizarea activităţilor Competiţiei de Dezbateri Academice „Cluj Open 2015”, organizat cu colaborare cu Ardor Transilvania.

IV. Sport
Patinaj
Locul III la 1000 m şi Locul III la 3000 m, la Campionatul Senior Open – patinaj viteză
Locul II
Campionatul Naţional de Juniori , categoria B,
Locul III – proba poliaton

2. BOERU DRAGOŞ MATEI, Şcoala Gimnazială „Iuliu Haţieganu”, prof. Toma Alin şi prof. Joldeş Nicolae Traian
Locul II
Festivalul Internaţional de Şah „Lions”
Locul IV
Campionatul Mondial Şcolar Pattaya, Thailanda, şah blitz
Locul VII
Campionatul Mondial Şcolar Pattaya, Thailanda, şah CLASIC
Alte Premii