ŢUCRA-BRANGA ASTIN şi TOMUŢA TUDOR-IOAN, elevi ai Liceului Teoretic „Avram Iancu”, profesor Vaida Dana Liliana

 Performanţe:

Au obţinut locul al II-lea la Concursul Internaţional „ThinkQuest Competition 2012”, organizat de Oracle Education Foundation, San Francisco, California, SUA. Proiectul s-a numit „Fear! Face it! Fight it!” (Frica! Identific-o! Combate-o!”). Fiind un concurs cu participare internaţionlă, câştigarea acestui premiu reflectă atât pasiunea cât şi munca depusă de elevi şi profesori pentru a câştiga acest premiu.

„Oracle Education Fondation” este o organizaţie non-profit care încearcă să ajute tinerii din întreaga lume să-şi dezvolte competenţe importante pentru secolul XXI, cum ar fi: comunicarea, gândirea critică şi competenţe tehnologice (IT). ThinkQuest este o platformă de învăţare pentru copiii din întreaga lume, rezultatele obţinute de aceştia fiind prezentate în pagini web. Acest mediu sprijină învăţarea prin colaborare şi organizează competiţii tehnologice care provoacă elevii să rezolve probleme reale. Modalitatea de exprimare putând fi atât o pagină web pe ThinkQuest, un produs multimedia sau chiar un soft profesionost.

Platforma ThinkQues este utilizată în prezent de peste 590.000 de elevi din 58 de ţări. Platforma cuprinde proiecte, o bibliotecă on-line, o competiţie internaţională şi instrumente profesionale pentru dezvoltarea educatorilor. În cadrul competiţiei din 2012, au participat 5.624 de echipe din care au fost selectate 24 de echipe câştigătoare pe trei grupe de vârstă şi trei categorii.

Proiectul „Fear! Face it! Fight it!” (Frica! Identific-o! Combate-o!”), prezentat de elevii din România, a fost realizat în colaborare cu o echipă de elevi de la o şcoală similară din India.

ŢUCRA-BRANGA ASTIN

  • A participat la numeroase alte competiţii pe teme de informatică şi matematică, obţinând numeroase premii la concursurile şi competiţiile la care a concurat. Pasiunea sa pentru informatică a început în clasa a II-a, când a participat la Competiţia Naţională „ThinkQuest”, cu proiectul „Magicienii poveştilor”, unde a obţinut, împreună cu colegul său, Tudor Tomuţa, locul al II-lea.

  • Începând din clasa a III-a studiază limbajul de programare C++ la cercul organizat în şcolă, reuşind performanţa de a rezolva probleme de programare la „Excelenţa în programare”, organizat pe atunci de Palatul Copiilor din Suceava.

  • A participat la diverse activităţi cu teme istorice, de orientare turistică şi speologie.

  • Pasionat de lectură, a participat la proiecte de vară în cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”.

  • Deţine numeroase cunoştinţe de mediu şi ecologie – participări la Concursul Naţional intitulat „Şcoli pentru un viitor verde”.

  • A participat la sesiuni de comunicări, fiind un pasionat al înotului şi al sporturilor de iarnă – practică skiul, cât şi dansurile de societate.

 TOMUŢA TUDOR-IOAN

– A obţinut rezultate remarcabile la învăţătură, cît şi diploma de merit în domeniul informaticii acordată de Liceul Teoretic „Avram Iancu”.

– Începând din clasa a III-a studiază limbajul de programare C++ la cercul organizat în şcoală, reuşind performanţa de a rezolva probleme de programare la „Excelenţa în programare”, organizat pe atunci de Palatul Copiilor din Suceava.

– Pasionat de muzică, citeşte cu plăcere beletristică şi îl pasionează studiul limbilor străine (limba engleză şi limba germană).

– Voluntar în cadrul „Crucii Roşii”.