Grupul de elevi de la Liceul Teologic Adventist “Maranatha”, condus de profesorul Emanuel Ungureanu

– Elevii liceului au câştigat Trofeul “Iubesc Clujul curat”, în cadrul concursului “Iubesc Clujul curat”, organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, în data de 1 iunie a.c. Începând din acest an, concursul va avea şi un imn – imnul ecologiştilor clujeni. Câştigătorii trofeului concursului de anul acesta sunt compozitorii imnului ce va fi valabil până la următoarea ediţie a concursului. Imnul câştigător a fost interpretat pe scenă de  către elevi.

– Grupul de elevi ai Liceului Teologic Adventist “Maranatha” au fost implicaţi de-a lungul anului şcolar 2010-2011 în numeroase acţiuni şi activităţi pe teme sociale şi ecologice, dintre care putem aminti:

– Implicare majoră a grupului de elevi ai liceului şi în proiectul iniţiat de municipalitate intitulat “Parada Verde”, demonstrând că este un inamic necruţător al mizeriei şi un amic fidel a tot ceea ce înseamnă verde”, după cum declara coordonatorul grupului, prof. Emanuel Ungureanu.

– Pot fi amintite numeroase acţiuni de ecologizare pe liziera Pădurii Făget şi a pădurii Hoia, scopul acestor acţiuni fiind acela de a sensibiliza cetăţenii cu privire la protejarea mediului înconjurător.

– Plantare de arbori în diferite locaţii de pe raza municipiului Cluj-Napoca, cum ar fi în Parcul Parâng. Locul trebuie să arate ca o adevărată “oază de verdeaţă în mijlocul oraşului”. Acest parc este în grija liceului începând cu anul 2004.

– Împărţire de pliante şoferilor în zona centrală a oraşului cu mesajul: “Nu aruncaţi gunoi pe stradă”, proiect implementat de Primăria municipiului Cluj-Napoca.

– Concursuri desfăşurate în şcolile de pe raza municipiului pe teme de pictură, grafică – pe teme ecologice;

– Participarea la diferite acţiuni sociale de ajutor prin împărţirea de pachete cu alimente persoanelor în vârstă, copiilor nevoiaşi şi a celor de la casa de copii, cât şi persoanelor cu handicap, cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi a celor pascale.

 

Mai jos vă prezentăm versurile imnului câştigător al concursului „IUBESTE CLUJUL CURAT”.

Melodie: Joszef, clasa a XI-a, Versuri: Denisa şi Martina, clasa a XI-A

 1. Zi de zi de dimineaţă

Când natura s-a trezit,

Bucuroşi mesajul eco

Vrem la toţi să-l oferim.

Refren: Haideţi toţi în cor

Să cântăm de zor

Bucuroşi noi am strigat

Că iubim Clujul curat!

2. Astăzi tot cu mic cu mare

Am venit să proclamăm,

Vrem un Cluj fără gunoaie

Verdele să-l protejăm.

3. De ziua Copilului

Să înveţi şi tu să spui,

Pet-uri, sticle şi hârtie

În Făget să nu mai fie!